Aandeelhoudersvergadering

In fase 2 van de Student Company in het 1ste schooljaar van de opleiding Small Business & Retail Management op de Hogeschool Utrecht in Amersfoort moesten we een aandeelhoudersvergadering houden. Dit om onze aandeelhouders op de hoogte te houden van onze toekomstige plannen. Hiervoor heb ik een passende PowerPoint presentatie gemaakt die wij gebruikte tijdens het presenteren. Zo werdt de situatie besproken en onze bedrijfsnaam uitgelegd en ons logo gepresenteerd. Ook werden alle company leden voorgesteld. Vervolgens zijn we ingegaan op de belangrijkste punten zoals de hoofdpunten van het ondernemingsplan en de financiën. Daarnaast werd ook het beleggingsvoorstel besproken.

Aan het einde was de vraag of de aandeelhouders ons akkoord gaven om door te gaan met het door ons bedachte product. We hadden hiervoor meer dan 50% van alle aandeelhouders akkoord nodig. Gelukkig kregen wij dit akkoord. De reacties op de PowerPoint presentatie waren erg positief. Ik had, voordat de presentatie begon, een zogenaamd loop-filmpje gemaakt. Dit is dat filmpje nooit eindigt. (zie het filmpje boven aan de pagina) Deze had ik gemaakt om bij aankomst, wanneer iedereen zijn plek in de zaal zocht, al een professionele sfeer te creëren.

Aan het begin van de presentatie had ik een sfeer makend filmpje gemaakt dat ons als groep vertegenwoordigen. Het gaf een positief beeld dat wij dit schooljaar als groep er alles uit wilden halen wat erin zat. Ik vind de eerste indruk altijd erg belangrijk bij presentaties. Nadat de sfeermakende slides geweest waren, kwamen de serieuze zaken aan bod. Bij het onderdeel waarbij alle company leden voorgesteld werden, had ik professionele foto’s gemaakt met alle company leden. Ook werdt hier positief op gereageerd omdat deze manier van presenteren een goed beeld geeft van al onze company leden. Daarnaast heb ik en mijn company leden deze foto’s in de meerdere toekomstige opdrachten kunnen gebruiken.

One Comment

Leave a Reply